Allt som hänt på senaste

BONJOUR! Hoppas att ni mår superbra! Det gör jag, lite speciellt bra faktiskt, jag fyllde nämligen år i lördags! Japp, den andra december.

Men jag har ju inte bloggat någonting alls på ungefär en månad! Jag var ju då på höstlovet, i Japan! Så himla kul verkligen, allt var så annorlunda, maten, kulturen, miljön och språket. Nästan all Japansk mat smakar umami, och de äter mycket ris och fisk. Kulturen är ju som sagt också annorlunda, i Japan så är de flesta både Buddhister och Shintoister. I Japan så har de alltså olika religioner vid olika högtider! Språket är väldigt annorlunda, det är liksom ”Arigato who saymazzzzzz”, haha :) Men språket är fint, det är det! Miljön är väldigt olik. I skogen så är det höga träd, och höga berg. Vandringslederna är också väldigt trygga, alla kan gå där oavsett vem (så braaa). I staden så är det på vissa ställen väldigt höga hus, ett exempel är ”Ginza”, som är en jättestor shoppinggata! I de lite äldre områdena, så är det ganska låga hus, fina lampor med japanska tecken på, och mysiga, små restauranger. Vi var i Tokyo, Naoshima och i en liten stad i bergen, där vi också vandrade (sååååå fint!). Just Naoshima, var ganska speciellt. Det är en liten ö i stilla havet, med turkost vatten och suuupergrön natur. Det är också en konst ö, så i några av de traditionella husen, så är det konstverk, så själva grejen är att en ska gå som en konstrunda! Det finns också några museum, de är också väldigt fina. Hotellet och museumen är i betong och har stora fönster. Hotellet ligger också jättenära havet, och en strandpromenad med palmer! Så fint! Hotellet är väldigt modernt, men är ju som sagt i betong (som alla andra byggnader), så det smälter fint in i naturen!

Jag hade det jättebra, och här är några bilder:

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>